Wat is de base coat bij dip nagels?

Het kiezen van de juiste producten en technieken voor je nagels kan het verschil maken tussen een manicure die een paar dagen meegaat en een die wekenlang blijft zitten. Dip nagels hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Een essentieel onderdeel van dit proces is de base coat. Maar wat is een base coat precies en waarom is het zo belangrijk? Deze pagina neemt je mee door alles wat je moet weten over base coats voor dip nagels, zodat je met vertrouwen de perfecte manicure creëert. 

De basis van de base coat

De base coat fungeert als de "lijm" die het dip poeder aan je nagel hecht. Zonder een kwalitatieve base coat zou het poeder niet goed aan de nagel kunnen hechten, wat resulteert in een manicure die niet lang meegaat. Het is vergelijkbaar met het aanbrengen van grondverf voordat je verf op een muur aanbrengt; het zorgt voor een gladde, hechtende laag waarop de kleur kan worden aangebracht.

Hoe werkt het?

Het proces begint met het aanbrengen van een dunne laag base coat op de schone, voorbereide nagel. Nadat de base coat is aangebracht, dompel je de nagel in het dip poeder. De base coat werkt als een kleverige basis die het poeder aantrekt en vasthoudt. Na het aanbrengen van het poeder volgt een activator die het poeder van een poederachtige naar een vaste, gelakte look transformeert. Een top coat wordt als laatste aangebracht voor een duurzame, glanzende afwerking.

Kwaliteit is ontzettend belangrijk 

Niet alle base coats zijn gelijk. Sommige zijn dikker en andere zijn meer vloeibaar, afhankelijk van het merk en de formule. Een goede kwaliteit base coat zorgt voor een langere houdbaarheid van je dip manicure en voorkomt dat je nagels snel afbladderen of beschadigen. Het is ook belangrijk om een base coat te gebruiken die specifiek is ontworpen voor dip poeder manicures, omdat deze zijn geformuleerd om optimaal met het poeder te werken. Ben je op zoek naar een dergelijke base coat? Bekijk dan ook snel onze dipping powder base coat bovenaan deze pagina. 

Kan ik gewone nagellijm gebruiken als base coat voor dip poeder?

Hoewel nagellijm en base coats voor dip poeder beide cyanoacrylaat bevatten, zijn ze niet onderling uitwisselbaar. Nagellijm is ontworpen voor het plakken van kunstnagels en kan te dik zijn en niet de juiste eigenschappen hebben voor gebruik met dip poeder. Voor het beste resultaat gebruik je altijd een base coat die specifiek voor dip poeder manicures is gemaakt.

Een stap-voor-stap handleiding, speciaal voor jou

Het correct aanbrengen van de base coat is cruciaal voor het succes van je dip poeder manicure. Hier is een eenvoudige stap-voor-stap gids:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je nagels schoon, droog en vrij van olie zijn. Duw je nagelriemen terug en vijl je nagels in de gewenste vorm.
  2. Base Coat Aanbrengen: Breng een dunne, gelijkmatige laag base coat aan op elke nagel. Vermijd daarbij de nagelriemen en zijkanten om lifting te voorkomen.
  3. Dippen: Dompel elke nagel in het dip poeder, klop overtollig poeder af en herhaal indien nodig voor een vollere dekking.
  4. Activator: Breng de activator aan om het poeder te harden en een gladde afwerking te creëren.
  5. Top Coat: Eindig met een top coat voor extra glans en bescherming.

Meer weten? Ontdek dan ook de volgende video van ThingsToInspire. Zij legt uitgebreid uit hoe onze dipping powder werkt. Ook vertelt ze meer over de voordelen van dipping powder

Extra tip om problemen te voorkomen

Soms kan de base coat dik en klonterig worden, wat het moeilijk maakt om een gladde laag aan te brengen. Dit kan gebeuren als er poeder in de fles terechtkomt. Zorg ervoor dat je de hals van de fles schoon houdt en sluit de dop stevig na elk gebruik. 

Twijfel je nog over hoeveel lagen dipping powder je moet aanbrengen? Klik dan ook even op het linkje en lees ons uitgebreide blog. 


Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.