Kan gellak over dipping powder heen?

Dipping powder manicures hebben de nagelindustrie snel veroverd, bekend om hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Maar wat als je de afwerking of kleur van je dipping powder manicure wilt veranderen zonder een geheel nieuwe set te moeten doen? Hier komt de vraag of je gel lak over dipping powder kunt aanbrengen. In dit artikel geven we antwoord op de vraag en geven we je een uitgebreide handleiding hoe je dit kunt doen.

Wat is dipping powder eigenlijk?

Voordat we ingaan op het aanbrengen van gel lak over dipping powder, is het eerst goed om te begrijpen wat dipping powder precies is. Dipping powder, ook bekend als dip powder, is een nagelversterkend systeem dat bestaat uit een combinatie van een lijmachtige basis en een poeder dat rijk is aan pigment en polymeren. Het resultaat is een langdurige manicure die sterker is dan traditionele nagellak en zelfs gellak.

Tip: Voordat we meer vertellen over het aanbrengen van gellak over dipping powder, is het verstandig om ons artikel te lezen waarin we uitleggen hoe je dipping powder aanbrengt

De Basis: Voorbereiding van de Nagels

Stap 1: Nagelvoorbereiding

De sleutel tot een succesvolle toepassing van gel lak over dipping powder is de voorbereiding van de nagels. Begin met het schoonmaken en vormgeven van je nagels. Verwijder eventuele oude nagellak en zorg ervoor dat je nagels schoon, droog en vrij van olie zijn.

Stap 2: Buffen van het oppervlak

Gebruik een zachte buffer om het oppervlak van je dipping powder manicure lichtjes op te ruwen. Dit helpt de gellak beter te hechten.

Het Aanbrengen van gellak over dipping powder

Stap 3: Basislaag

Breng een dunne basislaag gel lak aan. Dit dient als primer voor de kleurlaag.

Stap 4: Kleurlaag

Kies je favoriete nagellak kleur en breng deze in dunne, gelijkmatige lagen aan. Zorg ervoor dat elke laag volledig droog is voordat je de volgende aanbrengt.

Stap 5: Uitharden Onder UV/LED Lamp

Na het aanbrengen van de gellak, is het essentieel om deze uit te harden onder een UV- of LED-lamp. Dit zorgt ervoor dat de lak hard en duurzaam wordt.

Hoe verwijder je het weer?

Stap 6: Verwijderen van gellak

Het verwijderen van gellak over dipping powder kan iets meer tijd in beslag nemen dan het verwijderen van gewone gellak. Week wattenschijfjes in aceton, plaats ze op de nagels en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat dit 10-20 minuten zitten en verwijder vervolgens de lak. Na het verwijderen van de manicure is het belangrijk om je nagels te hydrateren en te versterken. Gebruik nagelolie en handcrème om je nagels en nagelriemen te voeden. 

De Rol van UV/LED Lampen

Bij het aanbrengen van gellak over dipping powder is het gebruik van een UV- of LED-lamp essentieel voor het uithardingsproces. Dit zorgt ervoor dat de gel lak hard en duurzaam wordt. Het is belangrijk om een lamp van goede kwaliteit te gebruiken en de aanbevolen uithardingstijd te volgen om te voorkomen dat de lak niet volledig uithardt, wat kan leiden tot vroegtijdig afbladderen.

Bescherming Tegen UV-straling

Hoewel UV-lampen effectief zijn in het uitharden van gel lak, is het belangrijk om de huid rondom de nagels te beschermen tegen UV-straling. Gebruik van een SPF-handcrème of het dragen van UV-beschermende handschoenen tijdens het uithardingsproces kan helpen om de huid te beschermen tegen mogelijke schade door UV-licht.

Kan elke gellak gebruikt worden over dipping powder?

Ja, de meeste nagellakken kunnen over dipping powder worden aangebracht, maar het is belangrijk om te zorgen voor een goede voorbereiding en toepassing om chipping en afbladdering te voorkomen.

Wees creatief met gellak en dipping powder

Een van de leuke aspecten van het aanbrengen van gellak over dipping powder is de mogelijkheid om te experimenteren met kleur en textuur. Je kunt kiezen voor een glanzende topcoat voor een traditionele glans of experimenteren met matte afwerkingen voor een moderne uitstraling. Glittergel lakken kunnen ook worden toegepast voor een extra sprankelend effect, wat een geweldige manier is om een eenvoudige manicure om te toveren tot iets feestelijks. Leuk voor bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. 

Duurzaamheid: Dip powder vs. gel lak

Dip powder manicures staan bekend om hun lange houdbaarheid, vaak rond de twee weken, maar soms ook langer. Het toevoegen van een gel lak laag kan deze duurzaamheid verder verlengen, terwijl het ook de mogelijkheid biedt om de kleur en afwerking te veranderen zonder de gehele manicure te verwijderen.

nagelsalon vs zelf dipping powder aanbrengen - voordelen en nadelen

Dipping powder bestellen? Bij Glowdip ben je aan het juiste adres

Als je op zoek bent naar hoogwaardige dipping powder, dan is Glowdip dé plek waar je moet zijn. Onze uitgebreide collectie biedt een scala aan kleuren en texturen, perfect voor elke stijl en gelegenheid. Bij Glowdip begrijpen we het belang van kwaliteit en duurzaamheid. Daarom zijn onze producten zorgvuldig samengesteld om langdurige, schitterende resultaten te garanderen. Of je nu een professional bent of een beginner, onze gebruiksvriendelijke producten en deskundige ondersteuning zorgen ervoor dat je elke keer weer de perfecte manicure creëert. 


Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.