Wat moet er in een dipping powder set zitten?

Dipping powder vereist dat je je nagels 'dompelt' in een doosje met gekleurd poeder, gevolgd door een laag heldere verzegelaar voor een langdurige manicure. Maar wat heb je nu precies nodig om thuis aan de slag te gaan met deze populaire nagelverzorgingstechniek? Laten we eens kijken wat een ideale dipping powder starterset zou moeten bevatten.

Essentiële gereedschappen en materialen

Voor je begint, zorg dat je de volgende basisgereedschappen en materialen in je set hebt:

Basisgereedschappen:

  • Steen bokkenpootje / nagelriemduwer: Om je nagelriemen terug te duwen en te verwijderen.
  • Vijlen: Voor het vormen en gladmaken van je nagels.
  • Borsteltje: Tijdens het dippen kan er wat poeder naast vallen. Met een borsteltje veeg je gemakkelijk overtollig poeder weg.

Basisproducten:

  • Dip basislak: Zorgt dat het dip poeder goed hecht.
  • Dip activator: Helpt bij het uitharden van de basis- en toplaag.
  • Topcoat: Voor een glanzende afwerking.

Weten wat er allemaal in onze eigen dipping powder starterset zit? Lees dan ook ons blog met als titel: Wat zit er in onze dipping powder startersets?

Hoe start je met je eerste dipping powder manicure?

Zorg dat je nagels schoon en vrij van olie zijn voordat je begint. Duw de nagelriemen terug en vorm je nagels naar wens. Het is belangrijk om een goede voorbereiding te treffen, want dit bepaalt de uiteindelijke kwaliteit van je manicure.

Het aanbrengen van de lagen

Begin met een dunne basislaag. Dompel vervolgens elke nagel in het poeder en schud overtollig poeder af. Breng na elke dip een activator aan om ervoor te zorgen dat elke laag stevig uithardt. Afhankelijk van de gewenste kleurintensiteit en dikte, kun je dit proces twee tot drie keer herhalen.

Afwerking en onderhoud

Na het aanbrengen van je laatste dip, gebruik je de activator een laatste keer en breng je de glanzende toplaag aan. Laat je nagels drogen en voilà, je hebt een prachtige dip powder manicure die tot wel drie weken kan blijven zitten.

Hoe zorg ik dat mijn dip nails niet te dik worden?

Dit is een veelgestelde vraag en het antwoord is simpel: less is more! Gebruik dunne lagen om te voorkomen dat je nagels te dik worden. Een goede techniek is om het poeder over de nagel te strooien in plaats van te dompelen, voor een gelijkmatige en dunne laag.

Tips voor een langdurige dip powder manicure

  • Vermijd water en vocht: Draag handschoenen bij het afwassen of schoonmaken.
  • Gebruik voedende olie: Breng regelmatig nagelriemolie aan om je nagels gezond te houden.
  • Vermijd werkzaamheden waarmee je veel je nagels gebruikt: Hoewel dip nails sterk zijn, kunnen ze breken bij harde stoten of bij het intensief gebruik van je nagels. Dit zou natuurlijk zonde zijn. 

Is dip powder beter dan gel?

Dip poeder biedt een langere houdbaarheid en is krasbestendiger dan gel, wat ideaal is voor mensen die een duurzame oplossing zoeken. Bovendien is het aanbrengen van dip powder eenvoudig en snel, perfect voor beginners dus.

Hoe vaak moet je een dip powder manicure vernieuwen?

Een veelgestelde vraag is hoe vaak je je dip powder manicure moet vernieuwen om deze er fris uit te laten zien. Idealiter kun je een dip powder manicure tot drie weken dragen, afhankelijk van de groei van je natuurlijke nagels en hoe goed je de manicure verzorgt. Als je merkt dat de nagels beginnen uit te groeien bij de nagelriemen, of dat er chips ontstaan, is het tijd voor een nieuwe applicatie. Wil je niet direct een hele nieuwe manicure? Dan kun je ook je huidige dip manicure bijwerken. 

Hoe voorkom ik dat mijn dip powder manicure gaat chippen?

Om chipping te voorkomen, is het belangrijk om de randen van je nagels goed te verzegelen tijdens het dip proces. Zorg ervoor dat je de toplaag over de vrije rand van elke nagel aanbrengt om een beschermende barrière te creëren. Verder is het belangrijk om je handen en nagels te beschermen tijdens dagelijkse activiteiten. Dit doe je door handschoenen te dragen bij het schoonmaken of tuinieren.

Bestel jouw dipping powder starterset bij Glowdip

Ben jij nog op zoek naar een dipping powder starterset die letterlijk alles bevat wat jij nodig hebt? Klik dan snel op het linkje en ontdek de startersets van Glowdip. Onze sets bevatten alle producten en gereedschappen om eenvoudig aan de slag te gaan met dip poeder. Zie ook even de video boven deze alinea, dan weet je precies hoe het werkt. Ook voor beginners hebben we het makkelijk gemaakt. Zo bevatten de sets een handige Nederlandstalige handleiding. 


Reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.